fabrica peleti brichete vrancea
Fabrica peleti – sursa economica de energie si incalzire

Fabrica peleti și brichete inseamna ca incalzirea locuintei nu ar mai trebui sa fie o problema pentru buzunarele noastre, dar nici pentru mediul inconjurator. Si asta pentru ca la Panciu, în Vrancea, exista o fabrica care produce un combustibil solid, absolut ecologic, obtinut din coaja de floarea soarelui.

Pellet Fabrique SRL este unul dintre putinii producatori de peleti si brichete din tara ce folosesc tehnologie de ultima generatie pentru a transforma un deseu reutilizabil intr-un combustibil ecologic, economic si avantajos.

Peletii produsi din coji de seminte de floarea soarelui reprezinta un combustibil solid, ecologic, provenit dintr-o sursa reinnoibila si sustenabila, folosit pentru producerea energiei si a caldurii. Aspectul ecologic pentru aceasta fabrica peleti este ca acestia sunt neutri din punct de vedere al emisiilor carbon, ard aproape fara emisie de fun, au un continut scazut de metal, iar sulfurile sunt aproape inexistente. Mai mult, cenusa poate fi folosita ca ingrasamant natural, fiind bogata in minerale.

fabrica peletiSolutia de combustibil prin peleti este una economica, fiind una dintre cele mai ieftine si eficiente surse de incalzire, fiind un mod modern si curat de a produce energie sau caldura. Peletii se folosesc pentru producerea caldurii si a apei calde menajere in sobe și centrale cu ardere pe peleti, pentru incalzirea si producerea apei calde la nivelul spitalelor, gradinitelor, hotelurilor, pensiunilor, cladirilor administrative, pentru consumatori clasici, dar si industriali.

Avand costuri mai mici cu pana la 60%, fabrica peleti este o sursa de energie eficienta, prietenoasa cu mediul, ce asigura confort si accesibilitate.

Avantaje:

  • este un produs uscat cu o umiditate de 9%, ceea ce asigura un randament mult mai bun decat lemnul;
  • se aprinde usor si datorita puterii calorice foarte mare peletii au o perioadă de ardere mult mai mare fața de lemn, mangal sau cocs;
  • nu emană miros sau scântei;
  • spațiul de stocare este mic.