fabrica peleti brichete vrancea
Brichetele – energie la preturi mici

Brichetele reprezinta cea mai simpla solutie pentru a obtine energie la costuri mici. Fac parte din gama combustibililor regenerabili, rezultand in urma unui proces de comprimare a cojilor de seminte de floarea soarelui, caracterizat prin cresterea densitatii si marirea puterii calorice

bricheteleBrichetele din coji seminte reprezinta cel mai potrivit inlocuitor al lemnelor de foc. Pot fi utilizate in orice tip de soba, arzator, centrale termice, seminee, boilere, cazane ce functioneaza pe lemn.

Aceste produse de la Pellet Fabrique nu contin coloranti, aditivi sau chimicale, singurul liant natural ce se regaseste in continutul brichetelor este lignina ce are rolul de a mentine brichetele compacte, fiind 100%  ecologic.

Incalzirea cu ajutorul brichetelor din coji seminte floarea soarelui asigura o ardere fara emisii de CO2 si reprezinta o solutie ecologica oportuna.

 Avantaje pentru produsul tip bricheta:

  • este un produs uscat cu o umiditate de 9% ceea ce asigura un randament mult mai bun decat lemnul, se aprinde usor si, datorita puterii calorice foarte mare, au o perioada de ardere mult mai mare fata de lemn, mangal sau cocs, nu emana miros sau scantei, iar spatiul necesar pentru stocare este mic.

 Sfaturi:

  • brichetele se dilata in timpul arderii, prin urmare nu umpleti soba in mod excesiv, nu folositi benzina, alcool sau alte lichide usor inflamabile. In momentul aprinderii feriti brichetele de umiditate.